Frokost i Johannes Larsen fodspor 2017 (UDSOLGT)

Der er højt til himlen ved Filsø. For at hylde den vestjyske hedenatur og hædre den kendte, fynske fuglemaler Johannes Larsen (1867-1961), som besøgte Henne Kirkeby Kro igennem 30 år, arrangerer vi også i 2017 et særligt Johannes Larsen frokost arrangement på Henne Kirkeby Kro på nedenstående datoer.

Torsdag den 01. juni 2017 (UDSOLGT)
Torsdag den 17. august 2017 (UDSOLGT)
Torsdag den 14. september 2017 (UDSOLGT)

Vi starter på Henne Kirkeby Kro, hvor vi mødes i Staldgården.

Kl. 12.00 – Introduktion ved Henne Kirkeby Kro
Kl. 12.10 – 13.30 Frokostmed en Johannes Larsens inspireret menu
Kl. 13.30 – 16.00 Gåtur med kultur- & naturvejleder Merete Vigen efterfulgt af en rundvisning i ”Jægerhuset”
Kl. 16.00 – 17.00 Kaffe med lidt sødt på kroen og måske en gåtur i haven
Pris kr. 590,- eksklusiv drikkevarer

Frokosten

Den sørger vor køkkenchef Paul Cunningham for, og han har ladet sig inspirere af Larsens livretter og sammensat en mindre frokostmenu med afsat i danske klassikere.

Bemærk venligst, at frokosten er ikke fra vores gængse frokostmenukort, men tilpasset dette særlige arrangement.

Turen

En vandretur med naturvejleder Merete Vigen til Filsø, hvor gæsterne får en fortælling om Johannes Larsens tilknytning til stedet og om søens historisk store natur- genopretningsprojekt. Turen er ca. 6 km lang. Vi kigger inden for i værelsesbygningen “Jægerhuset” tilegnet Johannes Larsen, der også lægger navn til den store suite.

I Johannes Larsens fodspor

Henne Kirkeby Kro har siden 1790 ligget som nabo til kirken i den lille landsby Henne Kirkeby og som genbo til det naturskønne, lavvandede Filsø.

I foråret 1914 indfandt den kendte fuglemaler Johannes Larsen sig på Henne Kirkeby Kro på et 75 dages langt ophold bevæbnet til tænderne med pensler og lærred. Faktisk var det her ved Filsø, at Johannes Larsen for alvor gjorde fuglene til et hovedmotiv. Og her fandt han en rig motivverden til sine malerier. Mange af Larsens mest kendte fuglemalerier er netop malet ved Filsø.

Johannes Larsen var i sit es i dette miljø, og blev en stilfærdig, men skattet æresgæst på Henne Kirkeby Kro, hvor Larsen herefter igennem 30 år indkvarterede sig på kroen hvert år på lange arbejdsophold og skildrede egnens naturherligheder

Vi følger i Fynbomaleren Johannes Larsens (1867-1961) fodspor fra Henne Kirkeby Kro til Filsø. Livet på Henne Kirkeby Kro under Johannes Larsens ophold var præget af livlig selskabelighed. Maleren spiste og boede på kroen sammen med stedets øvrige jægere, og skiftende kroværter sørgede for, at de fik en god forplejning.

Tilmelding via
m: info@hennekirkebykro.dk
t: + 45 75 25 54 00