Vores madfilosofi
Paul Cunningham, Henne Kirkeby Kros køkkenchef er født og opvokset i Essex i England og har boet i Danmark siden 1994. Han har gennem tiden kunnet sætte i alt tre michelinstjerner i sit kokkeforklæde: først som køkkenchef på Søllerød, senere på The Paul i Tivoli og sidste år fik Henne Kirkeby Kro også en stjerne.
"Jeg er vokset op i et arbejderhjem, og jeg lærte at lave mad på en pub, så grundlæggende er min madkunst hverken artyfarty eller specielt avanceret. Jeg holder af at lave mad af ærlige råvarer i respekt for naturens egen rytme. Derfor skifter menuen på Henne Kirkeby Kro i takt med årstiden, og jeg nyder virkelig at servere noget, jeg selv har set gro ude i haven. Men jeg nyder også at servere noget for folk, som de slet ikke havde forventet, og som overrasker dem positivt.
Jeg har et nært samarbejde med Torben, vores havemand, og med en lang række lokale producenter. Det er et kæmpe privilegium, og en af de største grunde til, at vi hele tiden kan holde køkkenet på tæerne, både hvad kvalitet og smagssammensætninger angår.
Jeg elsker at rejse, og det gør jeg flittigt i de måneder, hvor kroen holder lukket. På den måde får jeg hele tiden inspiration til nye måder at tilberede maden på, og til nye ingredienser. Jeg holder rigtig meget af at blande de gode råvarer, vi har her i vores nærområde med ting, jeg opdager ude i verden.
Jeg bliver tit spurgt om hvad det lækreste, jeg har smagt, og jeg svarer altid, at det er når nogen har gjort sig umage med at lave et godt, hjemmelavet måltid til mig. Min svigermor for eksempel. Jeg elsker hendes mad! Det er den samme følelse, jeg gerne vil give videre til vores gæster. De skal kunne smage det gode håndværk og de fine råvarer, men uden den distance, man somme tider kan føle, når man er på en fin restaurant. Vi fik en Michelinstjerne sidste år, og den er vi selvfølgelig meget stolte af og glade for. Men for mig er der en god grund til, at den første del af ordet 'restaurant' betyder "hvile" på engelsk: vores mad er nede på jorden, og det samme er vi, der laver den. Vi griner og hører høj musik i køkkenet, og det er forbudt at råbe og være sur. Glade mennesker laver god mad, og du kan simpelthen ikke være sur og lave god mad samtidig!